Mies’s signature phrase means that less decoration, properly organized, has more impact than a lot. Elegance, he believed, did not derive from abundance. Like other modern architects, he employed metal, glass and laminated wood—materials that we take for granted today but that in the 1940s symbolized the future. Mies’s sophisticated presentation masked the face that the spaces he designed were small and efficient, rather than big and often empty.
33. Mies held that elegance of architectural design_____.
[A] was related to large space
[B] was identified with emptiness
[C] was not reliant on abundant decoration
[D] was not associated with efficiency
33.【解析】根据题干关键词“Mies held”和“elegance of architectural design”定位到原文第四段第二句“Elegance, he believed, did not derive from abundance”，答案C选项是对这句话的同义改写，was not reliant=did not derive from, abundant decoration=abundance故答案选C。根据第四段尾句“the spaces he designed were small and efficient, rather than big and often empty”可知，A、B、D选项均与此句信息相反，故不正确。